G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Genç Girişimcilerden Kaleseramik’e Teknik Gezi

19.05.2025
84
A+
A-

Genç Girişimcilerden Kaleseramik’e Teknik Gezi

 

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Genç Girişimciler Topluluğu (GGT) tarafından yürütülen “Genç Girişimci Adayları için Kümelenme Modeli Temel Eğitimi” projesi kapsamında seramik üretim tesislerine teknik gezi düzenlendi.

 

ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) desteğiyle hayata geçirilen projenin üçüncü etabı, 17 Mayıs 2025 Cumartesi günü Yerköy’deki Kaleseramik Özel Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi.

 

Geziye, YOBÜ GGT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz ile birlikte 14 üniversite öğrencisi katıldı.

 

Üretim Süreçleri Yerinde Gözlemlendi

 

Katılımcılar, Çanakkale Kaleseramik OBS Fabrikası’nda seramiğin hammaddeden son ürüne kadar geçirdiği aşamaları yerinde gözlemleme imkânı buldu. Üretim Uzmanı Selçuk Sargın tarafından hammadde hazırlığı, şekillendirme, kurutma, sırlama, pişirme ve kalite kontrol aşamaları hakkında detaylı bilgi verildi.

 

Gençler, üretim süreçlerinin yanı sıra takım çalışması, zaman yönetimi, kalite standartları, iş güvenliği önlemleri, sürdürülebilir üretim yöntemleri ve dijital teknolojilerin entegrasyonu gibi konularda da bilgi edindi.

 

Kadın Liderlik ve Girişimcilik Vurgusu

 

Teknik gezi kapsamında öğrencilere, Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay’ın girişimcilik vizyonu, kadın liderliği ve Türkiye sanayisine katkıları hakkında bilgi verildi. Katılımcılara, Zeynep Bodur Okyay’ın başarı öyküsü örnek alınarak girişimcilikte ilham kaynağı olabilecek yönleri tanıtıldı.

 

Ayrıca şirketin sosyal sorumluluk projeleri, inovasyona verdiği önem ve sürdürülebilirlik stratejileri hakkında da bilgiler aktarıldı. Böylece öğrencilerin sanayinin toplumsal gelişimdeki rolüne dair farkındalık kazanmaları sağlandı.

 

Pozitif Etki ve Katılımcı Değerlendirmeleri

 

Firma yetkililerinin ilgi ve misafirperverliğinden memnun kalan katılımcılar, gezi sonunda deneyimlerini olumlu şekilde değerlendirdi. Üretim süreçlerini canlı izlemekten etkilendiklerini ifade eden gençler, iş dünyasının yapısını yerinde görmenin vizyonlarını genişlettiğini belirtti.

 

Yerköy Gençlik Merkezi’ni de ziyaret eden öğrenciler, merkezde sunulan olanaklar hakkında bilgilendirildi ve teknik geziyi değerlendirme fırsatı buldu.

 

“Gençliğin Gücüne İnanıyoruz”

 

Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, daha fazla gence ulaşmak için çalıştıklarını belirterek ÜNİDES projeleri hakkında şu bilgileri paylaştı:

 

> “Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ÜNİDES kapsamında bugüne kadar dört başvuru döneminde toplam 27 proje desteklenmiş ve yaklaşık 1.300.000 TL’lik ayni destek sağlanmıştır. Bu projeler, bilim ve teknoloji, güzel sanatlar, spor, kişisel ve sosyal gelişim gibi pek çok alanda gençlerin gelişimine katkı sağlamaktadır. Üniversite topluluklarının aktifliğini artıran bu program, gençlerin fikirlerini hayata geçirmelerine olanak tanımaktadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, ‘Türkiye’nin Gücü Gençliği!’ mottosuyla bu desteği her fırsatta artırmaya devam etmektedir.”

 

 

 

Teşekkür ve Devam Eden Program

 

Prof. Dr. Mustafa Böyükata ise UNİDES programının gençler için büyük bir boşluğu doldurduğunu ifade ederek, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına gençlere gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

 

Projenin dördüncü etabının, 19 Mayıs 2025 Pazartesi günü Bozok Evi’nde yapılacak oturumla devam edeceği bildirildi.

 

Haber: Prof. Dr. Mustafa Böyükata

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.