G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Batman’da “CNC Kullanımı ve Kaynak Uygulama Eğitimi için Sanal Ortam Atölyesi” Tanıtılıyor

24.06.2025
22
A+
A-
Batman’da “CNC Kullanımı ve Kaynak Uygulama Eğitimi için Sanal Ortam Atölyesi” Tanıtılıyor

Batman’da “CNC Kullanımı ve Kaynak Uygulama Eğitimi için Sanal Ortam Atölyesi” Tanıtılıyor

 

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından 2024 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında bu yılın başında desteklenmesine karar verilen projelerden biri olan “CNC Kullanımı ve Kaynak Uygulama Eğitimi için Sanal Ortam Atölyesi” ile bölgede istihdam edilebilirliğin artırılması hedefleniyor.

 

Batman Üniversitesi Beşiri OSB Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oktay Adıyaman tarafından geliştirilen proje; özel sektöre nitelikli iş gücü kazandırmayı ve iş kazalarını en aza indirmeyi amaçlıyor.

 

Proje kapsamında oluşturulacak simülasyon sınıfları ve yazılım güncellemeleri sayesinde, teknolojik gelişmelere daha düşük maliyetlerle uyum sağlanabilecek ve bu alanlarda eğitimler verilebilecek. CNC kullanımı, programlama ve kaynakçılık alanlarında verilecek eğitimlerle; genç işsizler, kadınlar ve engelli bireylerin yeni yetkinlikler kazanması sağlanacak.

 

Projenin görünürlüğünü artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Oktay Adıyaman, Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün daveti üzerine gönüllü akademisyenlerle birlikte ilçeye giderek; 16 Haziran 2025’te düzenlenen “Proje Danışmanlığı ve Proje Döngüsü Yönetimi” eğitimi ile 17 Haziran 2025’te gerçekleştirilen “Genç Ar-Ge Söyleşileri” programında proje hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Sason Anadolu Lisesinde öğretmenlere yönelik gerçekleştirilen eğitimlerde ve ilçenin kırsalında bulunan Yücebağ Çok Programlı Anadolu Lisesinde okul öğretmenleri ve öğrencilere yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan Doç. Dr. Adıyaman şu ifadeleri kullandı:

 

> “Proje ile Beşiri OSB Meslek Yüksekokulu bünyesinde oluşturulacak CNC ve kaynak simülatör sınıfları sayesinde, simülasyona dayalı bir eğitim ortamı oluşturulacak. İmalat sanayisinin iki önemli alanı olan CNC kullanımı/programcılığı ve kaynakçılık alanında öğrenci, mezun ve işsiz gençler eğitilecek. Batman ve bölge illerde endüstriyel alanda ihtiyaç duyulan kalifiye eleman ihtiyacına yönelik mesleki eğitime yönelim artacak. Proje sonrasında oluşturulacak simülasyon sınıfları ve yazılım güncellemeleriyle, nitelikli ve sürdürülebilir bir eğitim ortamı kurulmuş olacak. Esnek, gelişmelere ayak uydurabilen bir yapıyla proje amaçlarının uzun yıllar sürdürülebileceğini öngörüyoruz. İlk etapta 100 kişilik bir grubun eğitilmesi planlanıyor.”

 

Batman Beşiri OSB Müdürlüğü’nün de proje ortağı olduğuna dikkat çeken Doç. Dr. Oktay Adıyaman, eğitilecek kursiyerlerin OSB Müdürlüğü ile yapılacak ortak çalışmalar sayesinde istihdam edilme imkânına sahip olacağını vurguladı. Sason ilçesi ve kırsalındaki liselerin dezavantajlı gruplardan oluşması sebebiyle projenin tanıtımını orada yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcıların sorularını yanıtladı. Ayrıca sunum sırasında öğrencilere “ön kayıt formu” dağıtarak ilk kursiyerler olmaları için onları teşvik etti.

Prof. Dr. Mustafa Böyükata
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.