G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BİR İNTERNET GAZETECİSİ: BÜLENT ERTEKİN

25.07.2025
59
A+
A-

Bugün 24 Temmuz, Dünya Gazeteciler Günü. Bu gün münasebetiyle takdir ettigim bir gazeteciyi gündeme almayı uygun buldum: Bülent Ertekin’i…
Köşe yazarı ve editör isim, Türkiye’deki yerel ve milli meselelerde duyarlılığıyla tanınan bir gazeteci, yazar ve fikir adamıdır. Onun gazeteciliginde şu ana hatlarla öne çıkıyor:
Bülent Ertekin’in gazetecilik anlayışında milletin değerleri, dinî hassasiyetler, tarih şuuru ve vatanseverlik temel unsurlardır. Yazılarında sıkça bu temaları işler ve okuyucusuna bir bilinç kazandırmayı hedefler. Popüler gazetecilikten ziyade, fikrî gazeteciliği ve mukaddesatçı duruşu benimser.
Bülent Ertekin, yerel basının gücüne inanan bir isimdir. Anadolu’nun sesi olma çabasında olmuş, yereldeki gelişmeleri merkeze taşıyarak “taşradan merkeze doğru akan bir şuur” teşkilinin gayreti içinde olmuştur. Genellikle İzmir merkezli yayın organlarında görev almış ve milletin gündemiyle dertlenen yazılar kaleme almıştır.
Gazeteciliğini sadece haber vermekle sınırlı tutmayan Ertekin, aynı zamanda bir toplumsal eleştirmen gibi davranır. Modern hayatın yozlaştırıcı etkilerine, kültürel erozyona ve aile yapısındaki bozulmalara karşı duyarlıdır. Bu açıdan bakıldığında, gazeteciliği bir nevi irşat ve tebliğ aracı olarak da görür.
Yazı dili, deneme türüyle harmanlanmış köşe yazısı biçimindedir. Anlatımı sade, fakat içeriği derin ve anlam yüklüdür. Günlük olaylara dair değerlendirmelerinde, duygu dolu bir tad ve hikâye anlatıcılığı dikkat çeker. Gazetecilikten ziyade bir fikir işçiliği yaptığı da söylenebilir.
Yazılarında sıklıkla 15 Temmuz, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, şehitlik, gazi onuru gibi temalara yer verir. Bunu sadece tarihî bir nostalji olarak değil, geleceği şekillendirecek bilinç unsurları olarak işler.
Bülent Ertekin’in gazetecilik yönü, sadece haber veren değil; milletin hissiyatını, acılarını ve umutlarını kaleme alan bir fikir adamının duruşudur. Sadece gazeteci değil; aynı zamanda bir dava insanı, bir gönül adamı, bir halk entelektüelidir.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.