G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Çölyak hastalarının sayısı artıyor (Glutensiz ekmek nasıl yapılır?)

10.05.2023
75
A+
A-
Çölyak hastalarının sayısı artıyor (Glutensiz ekmek nasıl yapılır?)

Çölyak hastalarının sayısı artıyor (Glutensiz ekmek nasıl yapılır?)

Çölyak hastalığı, gluten adı verilen bir çeşit proteine karşı vücudun geliştirdiği antikorlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Türkiye’de gluten hassasiyeti yaşayan kişilerin sayısında artış görülüyor. Sadece çölyak hastaları için değil sağlıklı beslenmek isteyenler de glutensiz un tercih edebiliyor. Ancak glutensiz un ile ekmek ve poğaça türevi yiyecekler yapmak biraz uzmanlık istiyor. İşte işin püf noktaları… (Haber: Dilşad Dede Taşkın Kamera: Zafer Karakaş)

ETİKETLER: