G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

“Genç Girişimci Adayları için Kümelenme Modeli Temel Eğitimi” projesi tamamlandı.  

22.05.2025
69
A+
A-

“Genç Girişimci Adayları için Kümelenme Modeli Temel Eğitimi” projesi tamamlandı.

Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) Genç Girişimciler Topluluğu (GGT) tarafından yürütülen “Genç Girişimci Adayları için Kümelenme Modeli Temel Eğitimi” projesi, YOBÜ Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezindeki Genç Ofis’te 21 Mayıs 2025 Çarşamba günü gerçekleştirilen beşinci oturumu ile tamamlandı.

 

ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) kapsamında desteklenen ve YOBÜ – GGT Başkan Yardımcısı Şevval Bal’ın koordinatörlüğünü yaptığı projenin beşinci etabında da YOBÜ – GGT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata gönüllü eğitmenlik yaptı.

 

Bu oturumda kümelenmeyle ilgili grafik, tablo, diyagram gibi farklı içeriklere sahip görseller üzerinden gençlerin metin oluşturmalarını isteyen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, her bir öğrencinin hazırladığı metinleri bir diğerine kritik ettirdi ve kısa anlatımlarla açıklama yapmalarını istedi.

 

Etkileşimli yolla gerçekleştirilen uygulamalarda her bir öğrencinin üzerinde çalıştığı içerik üzerinden kişisel düşüncesini de bir iki cümleyle ifade edip kısa tartışmalarla konu derinleştirildi.

 

Etkinliğin kendileri için hem bilgilendirici hem de beceri artırıcı yönlerine değinen gençler yaptıkları değerlendirmelerinde, etkinliğin eğitici ve düzgün düşünmeye yönlendirdiğini, ilerideki iş hayatında bir girişimcilik yapılması durumunda iyi bir ortak, kümelenme yapabileceğini düşündürdüğünü, birlik ve beraberlik içinde olmanın ve iş birliğinin gücünü, stratejik düşünmeyi ve ortak hedefler doğrultusunda verimli çalışmayı öğrettiğini, bir çok yeni kavram öğrettiğini, gurup halinde tartışma düşünme yorumlama becerilerini geliştirdiğini, bütün şehirler için kümelenmenin önem taşıdığını gösterdiğini, kümelenme modelini ve işletmelerdeki sektörlerin istihdam oranlarını ve girişimcilik değerlerini öğrenme konusunda çok yardımcı olduğunu, ufuk açıcı olduğunu, bir proje yazarken neye dikkat etmek gerektiğini öğrettiğini ifade ettiler.

 

Programın sonunda katılım belgeleri dağıtıldı ve Proje Koordinatörü Şevval Bal ile eğitmenlik yapan YOBÜ – GGT Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’ya plaket takdim edildi.

 

Haber:Prof. Dr. Mustafa Böyükata

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.