G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gençler, Yozgat’ın potansiyeline ilişkin iş fikri geliştirmeye çalışıyor

29.04.2025
81
A+
A-
Gençler, Yozgat’ın potansiyeline ilişkin iş fikri geliştirmeye çalışıyor

Gençler, Yozgat’ın potansiyeline ilişkin iş fikri geliştirmeye çalışıyor

 

Yozgat Bozok Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu (YOBÜ – GGT) tarafından yürütülen “Gençlerin Gözünden Yerelde Girişimcilik Potansiyeli: Yozgat” projesinin üçüncü etabı, 28 Nisan 2025 Pazartesi günü YOBÜ Genç Ofis’te gerçekleştirildi.

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, üniversitelerdeki öğrenci topluluklarına yönelik 2024-2 ÜNİDES (Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı) kapsamında desteklenen bu etkinlik; YOBÜ – GGT Başkanı Ayşe Uçar’ın koordinatörlüğünde düzenlendi ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın gönüllü eğitmenlik yaptığı oturuma, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz da katıldı.

 

Yaptığı kısa konuşmada Ali Sapmaz, gençlerin bölgenin kalkınmasında büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Yozgat’ın geleceği siz gençlerin elinde. Daha çok çalışmalı, hayallerinizin peşinden gitmekten asla vazgeçmemelisiniz. Biz gençlerden güç alıyoruz.” dedi ve gençlerle ilham verici bilgiler paylaştı.

 

Farklı bölümlerden 24 öğrencinin katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Mustafa Böyükata, önceki oturumlarda yapılan SWOT analizleri ve kendi bilgi, gözlem ve düşünceleri ışığında gençlere iş fikri geliştirmeleri yönünde küçük uygulamalar yaptırdı.

 

“İş Planı” hazırlığının proje tabanlı yürütülmesi gereken bir evre olduğuna değinen Prof. Dr. Böyükata, fon sağlayan kurum ve kuruluş temsilcilerinin ya da yatırımcıların anlayacağı şekilde hazırlanacak bir metnin ve o metin üzerinden uzmanların yapacağı değerlendirmenin her birinin farklı boyutları olan önemli noktalar olduğunu vurguladı.

 

Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “İş Planı” içeriğinde özet, şirket tanıtımı, ürünler ve hizmetler, pazar analizi, pazarlama ve satış stratejisi, operasyon planı, yönetim ve organizasyon, finansal plan, risk analizi ve eklerin yer alması gerektiğini belirtti ve etkileşimli bir şekilde her alt başlığı ayrı ayrı tartışmaya açtı.

 

Devamında, dört ayrı grup hâlinde atölye çalışması yapılarak her grubun belirlediği ve Yozgat’a özgü ortak bir iş fikri üzerinden “İş Planı” hazırlamaları istendi. Hazırlanan taslak çalışmalar gruplar arasında karşılıklı olarak değerlendirildi.

 

Odağında iş planı hazırlama ve pazarlama stratejilerinin yer aldığı eğitimin, katılımcıların yeni bilgiler edinmesi ve teknik beceriler kazanmasına katkı sağladığı gözlemlendi. Grup çalışmalarıyla sürece dâhil olan ve aktif katkı veren gençlerin, uygulamalı eğitim sayesinde girişimcilik alanında yeni beceriler kazanma fırsatı yakaladığı vurgulandı.

 

Yerel girişimcilik konusunda farkındalık oluşturmayı ve gençlerin kendi potansiyellerini keşfetmelerine katkı sağlamayı hedefleyen projenin dördüncü gün etkinliğinin, 1 Mayıs 2025 tarihinde gerçekleştirileceği ve teknik bir gezinin düzenleneceği belirtildi.

 

Prof.Dr. Mustafa Böyükata

salim zorba
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

What do you like about this page?

0 / 400