G-YNGZ371DBD
Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi Sempozyumu

26.05.2024
106
A+
A-
İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi Sempozyumu

Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik ve Çocuk Gelişimi Haftası Etkinliği dolayısı ile “İklim Değişikliğinin Kadın ve Çocuk Sağlığı Üzerine Etkisi” Sempozyumu düzenlendi.
Yozgat Bozok Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü ve Çocuk Gelişimi Bölümü tarafından düzenlenen sempozyumda Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Temel “İklim değişikliğinin çocuk sağlığına etkisi” ve Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğretim Üyesi Duygu Murat Öztürk tarafından ise “İklim Değişikliğinin Kadın Sağlığına etkisi” konulu bildiriler sunuldu.
Açılış konuşmalarında Çocuk Gelişimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ergün YURTBAKAN ve Ebelik Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Yurdagül GÜNAYDIN günün anlam ve önemine yönelik kısa konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevinç POLAT fakülteleri adına bu tür etkinliklerin devam edeceğini ve konunun uzmanı değerli hocalarımız sunumlarını heyecanla beklediklerini ve bu sempozyum için katkısı olan bölüm hocalarına ve öğrencilerine çok teşekkür etti.
Günün anlam ve önemine yönelim duygu yüklü müzik şöleni ile program devam etti.
İlk sunum “İklim Değişikliğinin Kadın Sağlığına etkisi” idi ve iklim değişikliğinin kadınlar üzerinde stres ve kaygı düzeylerini arttırdığını, gelecek endişeleri oluşturduğunu ve psikolojilerinin olumsuz etkilendiğine Dr. Duygu Murat Öztürk vurgu yaptı.
Prof. Dr. Hamdi TEMEL, ikinci sunumunda iklim değişikliğinin çocuk sağlığı üzerindeki etkilerine odaklandı. Plastik kirliliğinin iklim üzerindeki etkilerinin bilimsel olarak kanıtlandığını vurguladı ve iklim değişikliğini önlemek için çözüm önerileri sundu. Her bireyin, tükettiklerinden başlayarak kullandığı her şeyin iklimi etkileyebileceğini ve bu nedenle daha dikkatli olması gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocukların gelişimlerinin hızlı olduğu dönemde iklim değişikliğinin etkilerine daha duyarlı olduklarını vurguladı.
Konuşmalar öğrencilerin büyük ilgi ve alakaları ile devam etti.
Program sonunda Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı sunum yapan hocalara teşekkür belgesini takdim ederek program sonlandırıldı.

salim zorba
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

What do you like about this page?

0 / 400