VAROLUŞ HAKİKATİ VE YAŞAMDA EKİP ANLAYIŞI!
MaşaAllah, BarekAllah Mâşaallah kelimesi, o kadar güzel, o kadar sıcak bir ifadedir ki Allah’ın rahmaniyetinin ve rahimiyetinin söze yansımış halidir.
Efendimiz (sas)’den beri devam eden köklü kültürümüzde ‘maşallah’ ile beraber ‘barekallah’ kelimesi de kullanılır. Bu,“Allah diledi oldu; fakat Allah bunu sana lütfuyla vermiş olsun ki, sende bu mübarek olsun” anlamına gelir. Çünkü her nimet Allah’ın lütfundan değildir, bazen kahrından da olabilir. Biz bunu asla bilemeyiz. ‘Maşallah’ diyerek nimetin Allah’tan olduğunu tasdik eder, ‘barekallah’ diyerek de ‘bu nimeti benim için mübarek eyle’ kaydını koyarız. Peygamber (sas) de bu şekilde yapmıştır. Azıcık aşım ağrısız başım”
Kişi çok malın mülkün, çok fazla eşyanın ya da yiyeceğin peşinde olmasa da, elindekilerle yetinerek rahat ve huzurlu bir hayat sürebilir. Çünkü hep daha fazlasını istemek insanın pek çok şeyin peşinden koşmak zorunda olması anlamına gelir. Bu da insanı yorar, rahat ettirmez ve huzurunu bozar. Oysa elinde olanlarla yetinmeyi bilen insan, azıcık bir şeyle karnını doyurup huzurlu ve rahat olabilir.
Anadolu’daki tabir ise Su akar yatağını bulur Bir şeyi yapma isteği ve gücü bulunan kimse, uygun bir çalışma yönü ve alanı bulur.
“Şecaat arz ederken merd-i kıbtî sirkatin söyler” (Koca Ragıp Paşa)
Çingenenin merdi, kendini överken hırsızlığını söyler başka bir deyişle mert çingene hırsızlığıyla övünür, demektir. Övünülmiyecek şeylerle övünülmez anlamında kullanılır(dı/mış).
Hülasa Yaşamda Ekip Anlayışını Hüsnü Hal İle İzah Etmek; Ne demiş erenler;
“Anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağımdır.” (TRT/Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi)
Olsa gerek. Anlayan ve anlaşılanlardan olmayı Rabbim cümlemize ihsan eylesin!..
Ez Cümle-Son Söz: Ehliyet ve liyakat kriterleri, yönetimin değişmeyen, değiştirilemeyen ve değiştirilmesi dahi teklif edilemeyen *ANA İLKESİ OLMALIDIR!..
“Allah’ım! Sana yöneldim. Sana sığındım. Allah’ım, benim her işimde bana yardım et. Allah’ım! beni takva ile rızıklandır. Günahlarımı bağışla ve her yerde her zaman beni doğruya yönelt.”
“Allah’ım! ülkemizi, milletimizi ve ümmet-i Muhammed’i her türlü affetten, musibetten ve şerlerden muhafaza buyur.”
RABBİMİZ! BİZLERE MERHAMET ET. GÖĞE VE YERE SAKİNLİK VER. BİZLERİ ARZİ VE SEMAVİ MÜSİBETLERDEN MUHAFAZA EYLE. BİZLERİ HELAK ETME. TEVBELERİMİZİ KABUL BUYUR.
Her Cuma, bizlere hayatı gözden geçirme ve kendi iç muhasebemizi yapma fırsatı sunar. Rabbim, bizleri ehil ve liyakat sahibi, toplumuna faydalı bireyler eylesin.
YÜCE RABBİM; Bizi dostlarına dost, düşmanlarına düşman olanlardan ve sabreden ve şükredenlerden eyle! İşinde sebat eden, nimetine şükreden, ibadetini güzel yapan, doğru konuşanlardan eyle bizleri Ya Rabbim.
Cumamız hayır ve bereket getirsin, dualarımızın kabulüne Kudüs-ü Şerifte Hilalin doğmasına vesile olsun inşaAllah!
Şimdi bize düşen;Hayat denen bu yolda bakış açılarımızı gözden geçirip, pazılın parçalarını birleştirerek süresiz zaman ve sınırsız imkan ve cezanın olduğu ebedi aleme hazırlıklı varmak için aklı nakille bütünleştirip HAK üzere yaşamaktır.
Rabbim bu niyazımızı kabul buyurup HAK üzre yaşamayı cümlemize nasip etsin. Amin!..
ALLAH’ın Rahmeti, bereketi, selamı, sevgisi, şefkati, nuru, affı keremi ve inayeti üzerinize olsun inşaAllah. Gününüz sağlık, mutluluk ve huzur dolu kazasız belasız güzel bir gün olsun. ALLAH cc yar ve yardımcımız olsun.
Selam, saygı, sevgi ve dua ile ALLAH’a emanet olun! “Her fikre saygım vardır, yeter ki; Kişi dinime küfretmesin ve vatan haini olmasın.” (Akif İnan)
“Ayasofya’nın dirilişi, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğe kavuşmasının habercisidir.”
(Recep Tayyip Erdoğan)
“Mescid-i Aksa’nın özgürleşmesi, işgal altındaki tüm İslam beldelerinin özgürleştirilmesi noktasında besmele hükmündedir.” (Mavi Marmara Aktivistleri)
İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürleşmesi,
Cuma gününün resmî tatil olması, Devlet Memurlarına siyaset dahil kısıtlamaların kaldırılması,